Pages

Friday, April 23, 2010

My 1st Debut

Hye, Mrs Tobiey disini (lalalala~)

Lama dah tak mengarang entry untuk blog, jadi jari2 besarku ini terkaku sebentar. Tambahan sedikit sibuk dengan pengurusan sukan yang akan berlangsung hujung bulan ini, makanya blog asal saya pun ditinggal sepi.

Saja mahu berkongsi dengan pembaca semua, tentang merokok. Takdelah nak membebel panjang pun jangan merokok, merokok membahayakan kesihatan bla bla bla.. sebabnye kementerian kesihatan puas dah buat macam-macam kempen supaya hidupan kat Malaysia tu berhenti merokok.

"Apa kau rasa hansem ke bila merokok?" selamba doktor biochem ku menempelak pelajar-pelajarnya. Kaum paling hansem kat dunia ni memang suka merokok. Nak jumpa jejaka hansem (spesis kaum nilah) yang tak merokok memang lah payah ya Rabb. Sama ada fakta atau auta, semua pakar bedah kat hospital tempat saya bekerja ni semuanya merokok dan perokok. Tensi mungkin bekerja sebagai surgeon, u need to be perfect by hook or by crook. Main dengan nyawa orang beb.. mana boleh main-main.

Sebab tu saya tak nak jadi surgeon. Mahu jadi pakar kencing boleh?

Ini bukan auta tapi ini fakta.. sayugia dan dukacita di ingatkan kepada perokok tegar, selain anda bekemungkinan untuk mati awal lantaran dihinggapi kanser paru-paru, anda juga berpotensi untuk mendapat kanser pundi kencing atau bahasa up-to-datenya bladder cancer. Dan dan perhatian kepada kaum adam, anda boleh mandul jika mendapat kanser pundi kencing.

Jadi, mahukah anda menjadi mandul?

Tentu tidak bukan.. Tapi sapa-sapa yang mahu, silalah angkat tangan dan bolehlah buat preparation awal dengan menderma sperma-sperma anda ke bank sperma.

Sekian.





No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails